Venemaa juudikongressi pressiteenistuse teatel oli tegemist tuntud bardi, rahvusvahelise konkursi laureaadi ja juudi muusika ansambli solisti Mihhail Altšulleriga, vahendab infoagentuur Interfax.

Muusiku sõnul tulid tema juurde kesklinna jaamade Biblioteka imeni Lenina ja Kropotinskaja vahel metroovagunis kolm kiilaspäist noormeest, kes esitasid talle mõttetu küsimuse ning hakkasid seejärel näkku lööma. Peksmise ajal karjusid noorukid natsionalistlikke loosungeid.

Militsionääridel õnnestus Kropotinskaja jaamas kaks agressiivset noort kinni pidada. Tehti kindlaks, et üht kallaletungijat on juba varem kriminaalvastutusele võetud. Mõlemad rusikakangelased osutusid alaealisteks.

Venemaa juudikongressi teatel kirjutas Altšuller miilitsale avalduse ja andis tunnistusi, mille põhjal algatati kriminaalasi. Seejärel saadetakse muusik meditsiinilisse ekspertiisi.

Kongressi pressiteenistus märkis, et miilitsa operatiivne reaktsioon ja uurijate kindel töö lubavad loota, et kallaletungijate tegevust klassifitseeritakse „adekvaatselt ning asi jõuab kohtusse“.