Erakonna Uued Parempoolsed juht Pikria Tšihradze väitel on Bendukidze juba paljude aastate jooksul kuulunud Gruusia-vastaste ühenduste koosseisu ja teinud süstemaatilist koostööd Venemaa sõjaväeluurega. Ka Saakašvili on lüliks selles seltskonnas, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Naispoliitik lisas, et Bendukidze on seotud Vene sõjaväeluure polkovniku Vitali Šlõkoviga. Arvatavasti pidas Tšihradze silmas Šlõkovit, kes on GRU erupolkovnik ja Venemaa välis- ning kaitsepoliitikanõukogu liige. Kas naine esitas ka tõendid Saakašvili ja Bendukidze spioonitegevusest, seda agentuur ei täpsusta.

Kaha Bendukidze tegeles minevikus äritegevusega Venemaal. Ta juhtis ettevõtte Ühinenud masinaehitustehased direktorite nõukogu, mõningat aega oli ta Vene töösturite- ja ettevõtjateliidu asepresident.

Alates 2004. aastast töötas ta Gruusia valitsuses – algul riigiministrina majandusreformide alal, pärast majandusministrina. Opositsioon on korduvalt nõudnud tema vallandamist, süüdistades Bendukidzet korruptsioonis.

Eilsed kokkupõrked