Ehkki massirahutuste ja keelatud koosoleku, aga samuti võimuesindajate ähvardamise süüdistuse saanud Vladimir Gerassimovi kriminaalasjas jäid süüdistuse paragrahvid samaks, otsustas Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen seda konkretiseerida, tuues täpsustatud süüdistuses välja ka loosungid ja laused, mis kõlasid mullu 27. aprilli pärastlõunal Jõhvi Keskväljakul toimunud ebaseaduslikul meeleavaldusel, kirjutab Põhjarannik.

Aitseni sõnul on need tõendid, mis lubavad Gerassimovi süüdistada poliitilise vihkamise ja vägivalla õhutamises, samuti avaliku korra rikkumises. Aitsen esitas muudetud süüdistuse kirjalikul kujul ning ei soostunud nimetama lauseid ja loosungeid, mis tema arvates vihkamisele ja vägivallale õhutasid.

Gerassimov ise kinnitas, et süüdistuse täiendamisega on prokurör sinna lisanud “mingitki konkreetsust”, lisades, et enne seda oli kogu süüdistus laialivalguv ja vormitu. Uue süüdistusega tutvumiseks soovis Gerassimovi kaitsja Aleksandr Kustov aega, mistõttu kohus katkestaski protsessi jaanuarini.

Eilsele istungile oli kohale tulnud ka Öise Vahtkonna aktivist Dmitri Klenski, kes koos Dmitri Linteri, Maksim Reva ja Mark Sirõkiga on kohtu all süüdistatuna massirahutuste korraldamises Tallinnas mullu aprillis.

“Mul on ju sama süüdistus ja kaitsja on ka sama. Huvi pärast tulin,” vastas Klenski Põhjaranniku küsimusele, mis teda Kohtla-Järve kohtumajja tõi.