“Meil on narkosõja tõttu klientide arv suurel määral tõusnud, eriti alates septembrist. Kui enne oli paar laipa nädalas, siis nüüd on üks või kaks päevas,” selgitas anonüümseks jääda soovinud Tijuana matusekorraldaja, teatab Reuters.

Käesoleva aasta jooksul on Mehhikos tapetud umbes 4000 inimest seoses sellega, et kuritegelikud grupeeringud omavahel kokaiiniäri pärast võistlevad. Samuti on Mehhiko sõjaväe poolt teostatav narkovastane võitlus ohtralt haudu täitnud.

Narkojõukude palgamõrtsukad on viimase kuu jooksul Tijuanas tapnud 160 inimest ning kunagin tequila ja seksiturismi poolest tuntud linn on seetõttu palju kannatanud.

Tulistamised ja vägivald on kasvatanud nõudlust ka laipade näokirurgia järele. Selleks, et kadunuke saaks oma matustel “viisaka” näoga kirstus lebada, võib matusekorraldaja teenida rohkem kui 1000 USA dollarit.

Samuti on seoses narkojõukude arveteõiendamisega palju mõrvu, kus tapetul pea maha lõigatakse. See kasvatab matusebüroode tulu samuti, sest keha hoitakse tihti büroo külmakambris kuni sugulased mööda maakonda kadunukese pead otsivad.

“Küsimusi me ei esita,” nendib matusekorraldaja.