Solidaarsus üks asutajaid, endine Vene Paremjõudude Liidu (SPS) liider Nikita Belõhh ütles infoagentuurile Interfax, et liikumist hakkab juhtima presiidium ja poliitiline nõukogu.

Belõhh ütles, et Solidaarsuse asutamiskongress leiab aset juba 13. detsembril. Tema sõnul saavad liikumisel olema osakonnad 40 Venemaa regioonis, kes saadavad kongressile oma deputaadid.

Endine SPSi juht Belõhh märkis, et Solidaarsuse baasil võidakse aja jooksul moodustada uus poliitiline partei, kuid see saab olema alles kauges perspektiivis.

Uue liikumise loomises osaleb Ühinenud Rahvarinde liider, endine male maailmameister Garri Kasparov, endine SPSi esimees Nikita Belõhh, üks SPSi asutajatest Boriss Nemtsov, Peterburi Jabloko juht Maksim Reznik, liikumise Inimõiguste Eest liider Lev Ponamarjov, Noorte Jabloko liider Ilja Jašin ja veel mõned opositsioonilised poliitikud.

Vene opositsiooni koondav ühendus sai oma nime 1980ndatel aastatel Gdańskist alguse saanud kommunismivastast opositsiooni ühendavast Poola ametiühingust Solidarność, mille karismaatiliseks juhiks oli tulevane president Lech Wałęsa.

Varem teatati, et 16. novembril kuulutatakse välja uue liberaalse erakonna loomine, mis hakkab ühendama SPSi, Kodanike Jõudu (Graždanskaja Sila) ja Demokraatlik Partei.