Johannese Rüütelkonna Soome ja Rootsi ordu miljoni krooni suuruse annetuse toel loodi Tallinnas kahe aasta eest vanurite hoolekandes rakendatav turvanupusüsteem, mis võimaldab üksi elaval vanuril saada ööpäevaringet abi, teatab Raepress.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul oli tal lastehaigla päevilt eelnev heategevuslik koostöökogemus rüütelkonna esindusega olemas ning seetõttu sai teoks ka ordu järgmine hea tahte avaldus.

“Ordu kinkis Tallinna linnale miljoni krooni ulatuses 100 esimest turvasüsteemi aparaati ning arvutikeskuse, samuti koolitas välja süsteemispetsialistid,” rääkis abilinnapea. “Tänu sellele heategevusele sai võimalikuks Tallinnas üldse selline süsteem rajada, mis mitmetes riikides kuulub juba ammu hoolekandeteenuste hulka. Praeguseks on Mustamäel käivitatud häiresüsteem laienenud kõikidesse linnaosadesse.”

Euroopa riikides tegutsevate Johanniitide ordude esindajad saabuvad Tallinnasse Helsingist, kus äsja toimus ordu suurkogu. Tallinnasse tuli 38 ordurüütlit koos abikaasadega. Külalised tutvuvad vanalinna ja Toomkirikuga ning külastavad Peeteli kiriku sotsiaalkeskust, mida on samuti heategevuslikult abistanud. Toetust on rüütelkonnalt saanud ka Tallinna Diakooniahaigla.

Külaskäiku vahendab SA Johanniitide Abi Eestis, mille juhiks on Rootsi-Mihkli kiriku õpetaja Patrik Göransson.