„Mis Islandil juhtus, on täiesti vastuvõetamatu. Ma olen olnud ühenduses Islandi peaministriga. Ma ütlesin, et nende tegevus on tegelikult ebaseaduslik,” ütles Brown intervjuus BBC-le.

„Me külmutame kõik Islandi ettevõtete Suurbritannias asuvad varad. Me astume samme Islandi võimude vastu kus iganes, et raha tagasi saada,” lisas Brown. „Islandi finantsvõimud on alt vedanud mitte ainult islandlasi, vaid ka britte.”

Islandi peaminister Geir Haarde vastas küsimusele, kas Briti-Islandi suhetes on kriis, et ta arvas nii hommikul, kui sai aru, et Islandi vastu rakendatakse terrorismivastast seadust. Ta ütles siiski, et mitmed küsimused said vestluses Briti rahandusministri Alistair Darlingiga lahendatud.

Briti töö- ja pensionide minister James Purnell ütles, et hetkel tehakse pingutusi diplomaatiliste pingete maandamiseks Islandiga.

„On selgelt vastuvõetamatu, et Island astus samme ainult oma hoiustajate kaitseks,” ütles Purnell. „Sellepärast oleme me astunud samme oma hoiustajate kaitseks ja on olnud pettumust valmistav, et me ei ole saanud islandlastega sel teemal korralikult suhelda.”