„Nagu me ei lase Pakistani territooriumi kasutada terroristidel rünnakuteks meie rahva ja naabrite vastu, ei saa me lasta oma territooriumi kasutada ja suveräänsust rikkuda oma sõpradel,” ütles Pakistani president Asif Ali Zardari neljapäeval New Yorgis Reutersi vahendusel.

Pakistani armee andmetel tulistasid nende sõdurid kahe USA helikopteri suunas hoiatuslasud peale seda, kui need olid tunginud Pakistani õhuruumi. USA armee teatas, et helikopterid kaitsesid 1,6 kilomeetri kaugusel Afganistani territooriumil patrulli, kui Pakistani väed tule avasid.

USA Afganistani väejuhatuse esindaja ütles, et helikopterid tulele ei vastanud, kuid maaväed andsid Pakistani positsioonidele mahasuruvat tuld. Kogu tulevahetus kestis USA andmetel umbes viis minutit.

USA väed tegutsesid NATO juhtimise all.

Washington näeb Afganistani-Pakistani piiriala al-Qaida ja Talibani vastases võitluses kriitilise piirkonnana. President George Bushi administratsioon peab Pakistani terrorismivastases sõjas USA liitlaseks, kuid USA ametnike sõnul ei ole Islamabad piirialade mässuliste vastu piisavalt meetmeid tarvitusele võtnud.