“Nüüd on isakaru üle kaalutud, ott oli 193kilone. Sellise kaaluga karu eest maksab Müller 2500 eurot ehk 37 500 krooni. Liha jääb jahimajandile ja turuhind on 200 krooni kilo. Esimeste analüüside põhjal on liha puhas, aga igaks juhuks teeme täiendavaid analüüse Tartu laboris,” rääkis RMK Kilingi-Nõmme jahimajandi juhataja Peep Saar, kirjutab Pärnu Postimees.

Et Brandenburgis elav jahiturist Müller on juba koju sõitnud, vahendab karust topise tegemist Saar. Topise, mille Müller oma jahituppa paigutab, valmistab Eesti tunnustatumaid ja hinnatumaid taksidermiste Ott Koppa Jõgevalt.

“Koppa töödel on väga suur järjekord ja Müller peab ootama aasta või koguni poolteist, enne kui topise Saksamaale viia saab. Selle valmistamine läheb maksma ligikaudu 42 000 krooni,” selgitas Saar.

Nii Müller kui tema kaaslane, automüüja Dieter Longerich, kes tabas põdrapulli, peavad Kilingi-Nõmme jahimajandit ja siinset vastuvõttu jahiturismis üheks parimaks maailmas. Sellest johtuvalt on nad siin juba kaheksa korda jahil käinud.