Moskvast Permi teel olnud

Boeing-737 pardal oli 83 reisijat ning viis meeskonnaliiget, teatavad välisagentuurid.

Aerofloti andmeil oli lennukis 21 välismaalast, neist üheksa Aserbaidžaanist ning viis Ukrainast.

Ülejäänud välismaalased olid pärit Prantsusmaalt, Saksast, Lätist, Šveitsist, Itaaliast, Türgist ning Ameerika Ühendriikidest. Reisijate seas oli seitse last.

Moskvast tulnud lennuk kadus lennujuhtimiskeskuse radarilt, kui oli maandumas Permi. Lennuki põlev vrakk leiti linna lähistelt, kuid selle tükke oli leida nelja kilomeetri raadiuses.

Õnnetuse põhjus pole veel teada, ent RIA Novosti andmeil võis üks lennuki moootoritest hakata sädemeid pilduma ning põhjustada tulekahju.

Alla kukkunud lennuki tõttu sai kahjustada ka Siberit läbiv raudtee, mistõttu on Permi ja Jekaterinburgi vaheline rongiliiklus suunatud ümber.

Viimane nii ränk lennuõnnetus juhtus Vene lennukiga 22. augustil 2006, mil Pulkova Airlinesi Tu-lennuk kukkus alla Ukrainas, olles teel Anapast Peterburi.

Äsjase õnnetuse puhul on tegu Aerofloti tütarfirma Aeroflot-Nordi 15 aastat vana Boeing 737-500-ga. Lennuki mõlemad mustad kastid on leitud.

Arvatakse, et lennuk süttis põlema juba õhus, ent mitte miski ei viita terrorirünnakule.

Lennuk kukkus miljonilinna Permi äärelinna, kus oli õnneks vaikne suvila- ja põllumajandusrajoon.

Aeroflot on teatanud, et maksab igale lennuõnnetuse ohvri omaksele kaks miljonit rubla ehk umbes 54 000 eurot.

Aeroflot on kümne aasta jooksul uuendanud oma lennukiparki, viinud oma teenused rahvusvahelisele tasemele ning üritanud igati vabaneda nõukogudeaja imidžist.