“Vastuseks Keskerakonna pressiteatele, kus mind kahtlustatakse sooja suve tõttu Keskerakonna poolt väidetavalt saadetud teate kättesaamise unustamises, kinnitan veelkordselt, et mina ei ole saanud ametlikku teadet Keskerakonna liikmete nimekirjast enda avalduse alusel väljaarvamise kohta. Olen saanud teavet vaid meedia vahendusel,” teatas Kundla.

“On imekspandav, et Keskerakond ise tunnistab mõnda oma põhikirja rikkumist. Kuigi astusin erakonnast välja juba 14. aprillil, olevat erakonna väitel mulle kiri saadetud alles 28. mail k.a., seega poolteist kuud hiljem. Keskerakonna põhikiri näeb ette teate saatmist kahe nädala jooksul. Viivitamise põhjendus on lapsik — erakonna esimehel polevat aega olnud juhatuse otsust allkirjastada.

Eriti pikantseks teeb olukorra see, et mul on teada terve rida inimesi, kes astusid erakonnast välja maikuu algul, kuid pole tänini oodatud teadet saanud. Teate saamise asemel saavad aga endiselt erakonna poolt oma liikmetele saadetavat nänni. Raske uskuda, et kõik on teate saamise unustanud, pigem tundub, et Keskerakond on ise mitte väga kuuma suve tõttu midagi unustanud.

Väidetavalt olevat nende lahkumisavaldused saadetud Järvamaa piirkonda juba maikuul, mis on ka usutav, sest erakonna Järvamaa piirkonna töö lonkab kolme jalaga korraga. Tõenäoliselt on tegemist erakonnast lahkuda soovivate inimeste sunniviisilise kinnihoidmisega suurema liikmete arvu näitamiseks.”