Maanteeameti liiklusohutusosakonna peaspetsialist Urve Sellenberg ütles Postimehele, et maanteeametil õnnestus kampaania “Politsei maanteel” käigus tagasi saada neli tervet ja kaks poolikut politseiauto kujutist. “Poolik tähendab seda, et politseiauto oli kahelt poolt vaadeldav ja üks pool varastati ära,” selgitas Sellenberg.

Suurim vargus leidis aset jaanipäeva paiku, kui äsjaalanud kampaania käigus Tallinna-Tartu maantee äärde välja pandud kümnest politseiauto kujutisest kadus seitse. Osa plastkujutisi toodi tagasi, osa leiti maanteekraavist ja põllult, kuhu ülemeelikud pidutsejad olid need jätnud. Üks selline makett oli koguni Võrumaale taritud ja üks oli rahvamaja hoovis jaaniliste turvalisust kindlustamas.

Südasuvel pani maanteeamet neli plastist autokujutist üles Tallinna-Pärnu maanteele, kus märksa hoolikamale valvamisele vaatamata läks juba teisel-kolmandal päeval kaduma ühe kahepoolse kujutise külg. Ülejäänud õnnestus tänu maanteeameti ja kampaaniat korraldanud Start Reklaami töötajate patrullimisele alles hoida. Väikeste ajavahemike järel paigutati plastautosid ka ümber.

Sellenbergi sõnul oli plastkujutisi aeg-ajalt soditud, kuid suuremaid lõhkumisi polnud. “Võib öelda, et roppusi sinna ei kritseldatud, aga prooviti küll, kas hammas peale hakkab. “Autod” on põhimõtteliselt ka järgmiste kampaaniate ajal kasutatavad,” rääkis Sellenberg.

Maanteeamet tegi politseiprefektuuridele avaldused kõigi suve jooksul kaduma läinud plastpolitseinike kohta, kuid rohkem neid leitud pole. Kampaania läks maksma veidi vähem kui kavandatud 200.000 krooni, sellest iga plastist politseiauto kujutise valmistamine maksis 10.000 krooni.

Sellenbergi sõnul võis kampaaniaga rahule jääda, sest sõidukiiruse alandamise eesmärk täideti.