RIA Novosti uudis põhineb marginaalse organisatsiooni “Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid” kodulehel avaldatud teatel, mille kohaselt sõitsid organisatsiooni aktivistid Eestisse seltsimehi toetama.

“Otsuse väljuda kodanliku Eesti koosseisust ja kehtestada nõukogude vabariik võttis vastu lihtne Eesti talupoeg Andres Tamm, kelle talu asub Kirde-Eestis, mitte kaugel Venemaa piirist. Temaga ühines ka naabertalu perenaine Aine Saar,” on teates kirjas.

“Tegemist on provokatsiooniga,” ütles Delfile kaitsepolitseiameti pressiesindaja Andres Kahar, kelle kinnitusel küsimusega tegeletakse. “Uurime, vaatame,” kinnitas Kahar. “Paanikaks igaljuhul põhjust ei ole”

Kommunistide leheküljel avaldatud antud lugu illustreerivatel piltidel on muuhulgas selgelt näha, et “väljaastujate” plakatil on sõna nõukogude kirjutatud nookogude.

“Me ei taha enam elada kodanlikus Eestis, kus kellelegi ei lähe korda lihtne inimene, varastatakse metsa, vohavad töötus ja korruptsioon, kus kõik otsustab NATO ja ameeriklased ning tegutsevad fašistlikud jätised. Mu isa oli põrandaalune antifašist, võitles metsavendadega, ja ma ei saa toimuvaga nõustuda,” tsiteerib kommunistide koduleht Tamme.

Ida-Viru maavanem Riho Breivel kommenteeris “uudist” taasloodud Eesti Nõukogude Sotsialistlikust Vabariigist Delfile nii: Meil on Ahtmes väga hea vaimuhaigla. Olen valmis selle juhi doktor Georgi Belotšerkovskilt taotlema kohti nii selle üllitise autorite kui sellesse uskunute jaoks.”