“Suhtume Reformierakonna vastusesse igati positiivselt ja kavatseme seda põhjalikult uurida. Tegemist on sisuliselt ettepanekuga uue koalitsioonileppe koostamiseks, ootame nendeks läbirääkimisteks kiirelt kutset peaministrit koos uue koalitsioonilepingu teksti kavandiga,” ütles IRLi peasekretär Margus Tsahkna.

“Nende läbirääkimistega on kiire, sest 2009.aasta eelarve esitamiseni on jäänud praktiliselt üks kuu. Samas ei tohi läbirääkimised kujuneda erakondadevaheliseks kauplemiseks eesti rahvusliku julgeoleku üle vaid lähtuda tuleb riigi tervikarengust. Esialgsel vaatlusel tundub, et suur hulk Reformierakonna ettepanekuid kattuvad IRLi ettepanekutega, osa tuleb täpsustada ning vaid mõned on täiesti vastuvõetamatud,” märkis Tsahkna.

“Uue koalitsioonilepingu koostamiseks on see hea alus. Rõõmu teeb, et Reformierakond seisab IRLi kava eest kehtestada alates pere kolmandast lapsest 2000 kroonine igakuine toetus, mis on ka täna koalitsioonilepingus kirjas. Eriti rõõmustab meid Reformierakonna tähelepanu haldusreformile, mida on võimalik aga läbi viia vaid kokku leppides, et see teostatakse üle Eesti korraga ning vajadusel ka omavalitsusüksuste sundliitmist kasutades.”