Tänapäeval on tavaline, et mütside ja muude peakatete kandmine koolis on keelatud. Keelatud rõivaste nimekirjas on ka tüdrukute õlapaeltega topid, miniseelikud ja nabasärgid. Loobuda tuleb ka T-särkidest, millel on õpetajate arvates liiga räiged tekstid, vahendab Iltalehti.

Texase osariigi Gonzalese koolipiirkonnas on otsustatud, et riietumisreegleid rikkunud õpilane peab kogu päevaks selga tõmbama tumesinise, vangide riietust meenutava kombinesooni.

Mõnede õpilaste jaoks pole see aga sugugi karistus ja reegleid kavatsetakse hakata rikkuma meelega, et kombinesoon selga saada.

Gonzaleses on reeglid eriti karmid: seelikud peavad ulatuma põlvini, ilma varrukateta särgid, lühikesed püksid ja kitsad teksased on keelatud. Poistele on keelatud mütsid, pikad juuksed ja kõrvarõngad.

Paljudes koolides on üle mindud peaaegu vormilaadsele riietusele. Columbias, Tennessees peavad õpilased riietuma ühevärvilistesse kraega T-särkidesse ja viigipükstesse, mustrita teksastesse või seelikusse. Kool lubab ainult kuut eri värvi T-särke.

Coolidge’is, Arizonas võivad noorte seas populaarseid plätusid kasutada vaid keskkooliõpilased.

Üha rohkemad koolid USA-s kavatsevadki üle minna koolivormile. Kogemused näitavad, et see mõjub hästi koolirahule.

Näiteks kõik New Orleansi riiklikud koolid nõuavad koolivormi, nende kasutamine on tavaline ka muuhulgas Miamis, Chicagos ja Bostonis.