Al-Yazid andis intervjuu Pakistani telekanalile Geo Afganistani idaosa Khosti provintsis. Tegemist on esimese al-Qaida juhtivtegelase intervjuuga sõltumatule telekanalile pärast 2002. aastat, vahendab BBC News.

53-aastane egiptlane kinnitas, et 2. juuni enesetapurünnak Taani saatkonnale Islamabadis oli al-Qaida kätetöö.

„Me valisime rünnakuks aja, kui ümbruskonnas ei ole ühtegi süütut moslemit,” ütles al-Yazid. Kõik kaheksa plahvatuses hukkunud inimest olid teadete järgi moslemid.

Varsti pärast rünnakut ütles al-Yazid, et rünnak oli kättemaks prohvet Muhamedi karikatuuri taastrükkimise eest Taani ajalehtedes.

Al-Yazid usutakse olevat al-Qaida Afganistani operatsioonide komandör. Lääne luureteenistused peavad seda ammu võtmetähtsusega positsiooniks terrorirünnakute planeerimisel ja läbiviimisel üle kogu maailma.

Väidetavalt tegeles al-Yazid ka 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute rahastamisega.

Al-Yazid ütles Geo intervjueerijale, et al-Qaida oli neis rünnakutes täisosaline, nagu ka 1998. aasta rünnakutes USA Keenia ja Tansaania saatkondadele.

Al-Yazid mõistis hukka Pakistani valitsuse võitluse islamistlike rühmituste vastu, õigustas enesetapurünnakuid ning ennustas Afganistanis võitu Talibanile ja al-Qaidale.

Al-Yazidi usutakse olevat al-Qaida veteran, kes mõisteti Egiptuses 1982. aastal vangi seoses president Anwar Sadati tapmisega.

Al-Qaida kolmandaks numbriks tõusis ta arvatavasti aasta tagasi, kui tema eelkäija Abu Ubaida al-Masri suri Pakistanis kollatõppe.