Lunastus saabus Ameerikast! Populaarsust koguva preparaadi aluseks on geneetika uusimad saavutused. Selle koostisse kuuluvad ained “lülitavad välja” geeni, mis vastutab spetsiifilise valgu tootmise eest, mille koodnimetus on ZP3 (blondiinid vabandagu, kui asi tundub liiga keeruline). See valk mängib olulist osa viljastamisel: just tänu temale kinnitub spermatosoid munaraku pinnale, et hiljem selle sisse tungida. Nii muudab kontratseptiiv viljastumise võimatuks (tähelepanu, hiirte peal katsetatud!).

Välimuselt näeb see rasestumisvastane imevahend välja nagu tavaline haavaplaaster. Suvehooaja algusega on näha, et linn kubiseb “plaasterdatud” naisolevustest.

Plaaster ilmus müügile juba mõne aasta eest, kuulutades sõja inimese peamisele evolutsioonilisele eesmärgile, soo jätkamisele. Kuid nüüd on sellest, millest varem ei olnud üldiselt kombeks kõva häälega rääkida, saanud kõikidele demonstreeritav aksessuaar. Pealegi annab imeplaaster — lisaks muudele hüvedele — ainest fantaasialennule: kuhu see kleepida, millise kujuga see võiks olla (plaastrit saab ju kääridega lõigata). Naised, teil on lõputu hulk valikuvõimalusi!

Arstid kinnitavad, et rasestumisvastane plaaster Evra toimib samal põhimõttel mis rasestumisvastased pillidki. Mõlemad sisaldavad naissuguhormoone, mis tõkestavad vereringesse jõudes rasestumist.

Plaaster on mugav vahend pisut hajameelsetele naistele, kellele on kohutavalt tüütu iga päev pille võtta. Või neile, kellel lihtsalt pole kella — rasestumisvastaseid pille peab ju võtma iga päev samal kellaajal. Teadlased on isegi välja uurinud, et ligi pooled naistest unustavad tsükli jooksul ühe või paar pilli õigel ajal võtta.

Plaastrit peab aga nahale kleepima vaid kolm korda kuus — üks plaaster nädalaks, mille jooksul see eritab kehasse hormoone. Üks plaastrivaba nädal on menstruatsiooni aeg.