Kesknoorte esimehe Siret Kotka sõnul on vihmavarjude kinkimise idee hoiatada riigikogu fraktsioone oravate ohtliku käitumise eest, teatas Keskerakonna noortekogu.

“Soovitame antud vihmavarjud näiteks riigikogu istungil avada, kui on tunda, et oravate poolt tulev lausrumaluste rahe on väljakannatamatuks muutunud,” selgitas Kotka. “Samas on sellist vihmavarju poliitiliseks kaitseks alati hea kaasas kanda, sest kurikavalate oravate rünnakuteks peab ikka ja jälle valmis olema.”

Keskerakonna Noortekogu delegatsioon kinkis eesotsas noortekogu esimehe Siret Kotkaga igale riigikogu fraktsioonile vihmavarjud (välja arvatud Reformierakond) selleks, et kaitsta neid oravate rünnakute eest.

Vihmavarjud on noortekogu värvides ja logoga ning loosungiga: “Ainult mitte oravad!”. Vihmavarju poliitiline kasutusjuhend näeb ette kaitset masendavates poliitilistes ilmades salakavalate oravate eest, kes ootamatult kraesse hüppavad ning mille eest suudab kaitsta ainult Keskerakonna Noortekogu spetsiaalne vihmavari. Vihmavarju tasub sulgeda alles siis, kui ollakse kindel, et oravad ei ründa enam,, soovitavad kesknoored.

“Huvitav oli jälgida erinevate fraktsioonide reaktsioone,” lisas Kotka. “Näiteks IRLi esimees Mart Laar keeldus kategooriliselt antud kingitust vastu võtmast, samas IRLi fraktsioon ise aga nõustus, et vajavad vihmavarjulist kaitset oravate eest. Sotsid aga leidsid, et neile lausa meeldivad oravad. Opositsiooni erakonnad Keskerakond, Rahvaliit ja Rohelised võtsid kingituse heatujuliselt vastu.”