Lisaks väga tugevale tuulele raskendas sündmuskohal kustutustööde organiseerimist ka raskendatud ligipääs põlengualale, teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Põlenguala põhjasektorisse on praeguseks maha veetud magistraalliin 4 km ulatuses, läänesektoris teostatakse kustutustöid kõrge maastikuläbivusega väikeautode (atv-d, polarised) ja roomiktransportööri abil.

Kustutustöödel on abiks turbavälja töötajad koos traktoritega ja kaitseliitlased. Põlengu lõunasektoris, kuhu teedevõrgu kaudu ligipääs puudub, töötavad ka selgpritsidega varustatud RMK töötajad.

Põlengupiirkonnas töötavate inimeste ning kustutustehnika arv täpsustub pidevalt. Põlenguala püütakse koomale tõmmata idatiiva suunas, kus asub karjääri ala.

Täna teostatakse sündmuskohal vaatluslende kaitsejõudude helikopteriga Robinson ning kustutustöödele oodatakse ka piirivalve lennusalga helikopterit MI8 ning kaitsejõudude ja kaitseliidu kolme AN 2 lennukit.

Kustutustööde juhtimiseks on kohapeal moodustatud staap. Kustutustööde edasine taktika sõltub suuresti ilmastikutingimustest.

Lähim küla, Illuka vallas asuv Kuningaküla, jääb põlengualast ca 20 kilomeetri kaugusele ning otsene tuleoht majadele puudub. Nii Kuningaküla kui ka selle naabruses asuva Permisküla elanikke on põlengukohalt leviva suitsu eest hoiatatud. Põlengupiirkonna lähedale jäävates asulates tuleks suitsu korral vältida õues viibimist ning hoonete uksed-aknad sulgeda.

Üleeile lõpetati aktiivsed kustutustööd Toila valla territooriumile Ahtme metskonda jääva Puhatu raba endistel turbatootmisväljadel, kuhu on praeguseks kasvanud metsanoorendik. Seal oli põlenguala suurus 15 hektarit.