Räägiti linnapea isiklikest veidrustest — noorsandist, kes peab end vanainimeseks ning on abielus endast 20 aastat eakama daamiga.

Räägiti sellest, kuidas linnavalitsus kulutab ja juhtida ei mõista ning mis korvamatut kahju on „viisipäraselt” juhitud suvepealinn saamas.

Rääkis rahvas ja räägiti ajakirjanduses. Ning räägiti ilmselt õigusega!

Ometi oli ja on 28aastane Viisitamm Pärnu koalitsioonile vajalik. Keskerakonnale ja Reformile. Mis iganes põhjustel on ta olnud teatud tegijatele suvepealinnas kasulik.

Viisitamm on hetkel kahtlemata kuulsaim linnapea oma Tallinna kolleegi kõrval, aga maine sellisena olnud pehmelt öeldes keskpärane.

Ning ilma lootuseta paranemisele. Või äkki siiski mitte?

Nädalavahetusel kurtsid just reforminoored, kuidas Viisitamm neile häbi teeb. Kui noorpoliitik.

Hakkab ära tüütama. Võtke siis reformijuuniorid oma „vanematelt” sealt kohast kinni, ja minge tehke näiteks Pärnus see umbusaldus lõpuks ära.

Sest kui Viisitamm algul oligi meile uus värske mahlakas kont järada, sai nalja, sai kiruda, siis enam mitte.

On nagu pisut kuivanud ja puru välja ajav vahtkummist kloun, mida kõik väntsutavad. Show on veitsa väsind. Kahju hakkab isegi.

Kõige parem aga — Mart, astu ise tagasi! Lõpeta see ennastalandav masohhistlik maskotimäng Pärnu meerina!

Löö linna õhk puhtaks, teata, et sügisel lähed hoopis isapuhkusele! Ja siis saad terve suve kui kõik käivad end Pärnu plaažil päikese all praadimas ning linn elab priskelt, peesitada auväärsemalt.

Vanemahüvitise oled välja teeninud, ikkagi oodatav topeltpanus rahvaarvu suurendamiseks.

Tee veel üks mehetegu, ja — ime sünnib, maine on hoobilt teine! Lõpp hea, kõik hea.