Muudetakse ka kooli suunamise reegleid. Hariduslike erivajadustega lapsed plaanitakse saata hoopis koolkodudesse või kutsekoolidesse, kus ei nõuta põhiharidust, kirjutab Eesti Päevaleht.

Alla 14-aastastele poistele, kelle põhiprobleemiks on popitegemine, peab ministeerium õigeks kohaks aga mõnd tavalist internaatkooli. “Oleme kätte võtnud ka praeguse kooli koosseisu ülevaatamise — kas kõik on ikka õiges kohas,” lisas Holm. “Meie hinnangul on seal näiteks palju lihtsalt haigeid lapsi, kellele otsime paremat kohta.”

Selgus nii Puiatu kui ka Kaagvere kooli kaua oodatud remondi osas selgub aga alles riigieel-arve strateegia arutelul. “Meie arvates pole need remondid küsimärgi all, meie hinnangul vajavad mõlemad koolid ilmselgelt investeeringut,” sõnas Holm. Ka pole tema sõnul veel otsustatud, kas tulevikus jääb alles kolm või kaks erikooli.

Ministeerium korraldas Puiatu erikoolis oma järelevalve pärast õiguskantsleri kontrollkäiku ja avastas palju puudusi ka kooli õppekorralduses. Kooli direktor Toivo Luik sai noomituse.