Ajakirjanik räägib oma ajaveebis enda iseloomustamiseks järgmist: “Olen olnud ajakirjanikuna Eestis aastast 1993, muuhulgas BBC Worldi ja Bridge Newsi teenistuses. Aitasin ebakorrapäraselt vene lehti nagu Estonija ja Molodjož Estonii. Oma peatööna kirjutasin siiski kümme aastat ajalehtedele Kauppalehti ja Turu Sanomat Eesti uudiseid.

Kauppalehtist lasti mind lahti, kui ma ütlesin Venemaa televisioonile, et Eestis on koonduslaager. Turun Sanomatest vallandati mind aasta hiljem, kui kirjutasin, et Soome seadustab Eesti ja Läti apartheidi-riiki.

Varasemast karjäärist on mul teenete loetelus ajalehe Helsingin Sanomat ajakirjanikuna teatrikriitik Jukka Kajava lavastatud teatrietenduse sõimamine. Pidin hakkama panema kellaaegu etenduste kalendrisse.

Eesti annab väga hea vaatepunkti mitmesse suunda. Eestist näeb Nõukogude Liitu, Natsi-Saksamaale, Euroopa Liitu, massiteabevahendite tavasid käsitleda ida ja läänt ning tšuhnaa-nähtust. Eestis mõistab, mida venelased mõtlevad rääkides eestlastest ja soomlastest tšuhnaadena. Tšuhnaa tähtsaim omadus on muinasjutuline lollus.”