Politsei sai kell 16 teate, et Tartu psühiaatriakliinikust on põgenenud vaimselt ebastabiilne isik (1974), rääkis Tartu politsei pressiesindaja Marge Kohtla Delfile. Kell 16.45 tuli teade, et haigla lähistelt Raja tänavalt on varastatud KIA Sorento maastur, millel olid võtmed ees.

Juhtimiskeskus edastas saadud info koheselt kõigile patrullidele ning peagi märkas politseipatrull Kiat Kabeli ja Võru tänavate ristmikul, kust sõiduk sõitis suunaga linnast välja. Politsei andis autole peatumismärguande, ent sõiduk ei peatunud, vaid pööras Aardla tänavasse, kus ühe kaupluse ees korraks sõitu aeglustas.

Seejärel aga asus sõidukijuht põgenema sõites linnas kiirusega, mis küündis 120-140 km/h. Jõudnud Salme tänavale, sõitis Kia juht maha seal asuva õppeasutuse aiad. Kella 17.40 ajal põhjustas sama sõiduk Riia ja Pepleri tänavate ristmikul liiklusõnnetuse, kui sõitis punase tulega ristmikule ja külje pealt sisse Opel Calibrale. Avariis sai viga Opelit juhtinud naine (s 1989), kes pärast esmaabi lubati kodusele ravile.

Kella 18.10 ajal sõitis Kia aga Ringtee tänaval asuva Lõunakeskuse juures läbi Statoili teenindusjaama esiseina bensiinijaama müügisaali. Müügisaalis sai kannatada seal viibinud klient (1985). Kiirabi toimetas viga saanud naise Tartu Ülikooli kliinikumi kontrolli, kust ta pärast esmaabi lubati kodusele ravile.

Politsei pidas haiglast põgenenud naise bensiinijaama juures kinni ning ta toimetati seejärel tagasi haiglasse.

“Oht sadade liiklejate elule ja tervisele oli suur,” möönis Tartu politseiosakonna ülemkomissar Indrek Koemets. “Esialgse kiire analüüsi põhjal puudus võimalus “siili” kasutamiseks, rehvidesse tulistamine oli liiga ohtlik ja autojuhi suhtes surmava jõu kasutamiseks ei olnud alust.”