„Putin pärandab Medvedjevile Venemaa, mille tänased põhinäitajad on ajakirja Esquire andmetel Nigeeria tasemel, seda nii Gini indeksi, korruptsioonitaseme, loodusreostuse, demokraatiat toetavate inimeste hulga, meediavabaduse, inimeste suremuse, majandusvabaduse, rahuarmastuse jm osas,” ütles Euroopa liberaalide, demokraatide ja reformipartei asepresident Ojuland Reformierakonna fraktsiooni teatel.

„Seetõttu pole imestada, et kolmanda maailma tasemele kukkunud vene ühiskonnas puudub nõudlus demokraatia järele. Vene eliidil pole mehisust pakkuda ühiskonnale teist arengumudelit, mistõttu autoritarism järjest süveneb.”

„Isolatsionistlik mudel, poliitilise konkurentsi likvideerimine ning riigimonopolide võimutsemine majanduses — kõik see viib Venemaa Euroopast üha kaugemale ning koostööst väärtuste baasil on järjest raskem rääkida. Ometi on Venemaa Euroopa Liidu jaoks oluline naaber, kellega koostöö peab rajanema lepingutele. Lepinguid ette valmistades peame lähtuma kõikide Euroopa Liidu liikmete ühishuvidest. Me peame oma hinnangutes Venemaa kohta jääma realistlikeks ja planeerima Euroopa Liidus väga pragmaatiliselt,” kinnitas Ojuland konverentsil.