Kirjad Biškeki ümbernimetamise saadeti Kõrgõzstani president Kurmanbek Bakijevile, Seadusandliku kogu (
Myizam Chygaruu Jyiyny
— parlament) spiiker Adahan Madumarovile ja kommunistide fraktsiooni saadikule Nikolai Bailole, teatab infoagentuur Central Asian News.

Absamat Masalijev oli Nõukogude Liidu aegadel Kirgiisi NSV Kommunistliku partei funktsionäär ning tõusis 1985. aastal kõrgeimale — esimese sekretäri ametikohale. Riigi iseseisvudes valiti ta Myizam Chygaruu Jyiyny saadikuks, kuhu ta jäi kuni oma surmani 2004. aastal. Masalijev kandideeris aastatel 1990 ja 1995 presidendiks, kuid kaotas mõlemal korral Askar Akajevile.

MTÜ Demo Leksi kirjast selgub, et ettepanek Biškekile Masalijevi auks tema nime andmine on kommunistliku poliitiku juubeli puhul — 10. aprillil olek Masalijevil täitunud 75. eluaasta.

Oma läkituses nimetab MTÜ Demo Leksi president Kanõbek Abdõkadõrov Masalijevit „suureks humanistiks ja Kõrgõzstani demokraatia patriarhiks”. Kirja autor nimetab teda ka „kahekordseks presidendiks”, kuigi selleks oli Akajev, kelle vahetas pärast nn tulpide revolutsiooni välja praegune riigipea Kurmanbek Bakijev.

MTÜ Demo Leks ei piirdu pealinn Biškeki ümbernimetamise palvega — Absamat Masalijevi nimi tahetakse anda ka Biškeki Erkindiki puiesteele, Balõktši linnale, Karakoli linna kesktänavale ja Karakoli riiklikule ülikoolile.