Praegu usaldab teda nagu detsembri lõpuski 62 protsenti venemaalastest, tema tegevus aga meeldib kolmveerandile Vene (76%) kodanikest.

Pärast president Boriss Jeltsini tagasiastumist kasvas Putini kui presidendikandidaadi populaarsus järsult - detsembri lõpu 45 protsendilt jaanuari alguse 55 protsendini. Just nii palju venemaalasi oleks valmis tema poolt hääletama, kui presidendivalimised toimuksid tuleval pühapäeval. Detsembris kõikus Putini presidendireiting 42 ja 49 protsendi vahel, ilmutamata erilist tõusutendentsi.

Niisgugused andmed avaldas neljapäeval fond Avalik Arvamus. Sotsioloogid küsitlesid 25. detsembril ja 8. jaanuaril 2.000 venemaalast.

Putin on vaieldamatult liidrikohal ka siis, kui vastajatele antakse valida üks kahest võimalikust presidendikandidaadist. Jaanuariküsitluse tulemuste kohaselt oleks Putini poolt valmis hääletama sel juhul 70 protsenti küsitletutest. Kommunistide liidrit Gennadi Zjuganovit edestaks ta suhtarvuga 70:17, ekspeaminister Jevgeni Primakovi 71:15, Jabloko liidrit Grigori Javlinskid 75:7, Moskva linnapead Juri Luzhkovi aga 77:6.