“Ühtegi korraldust, määrust või muud taolist dokumenti, mis kohustaks avariisid avalikustama, siseministeeriumis ei ole,” ütles ministeeriumi pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

Pressiesindaja lisas, et kirjutamata kokkuleppe põhjal on politseil kohustus teavitada suurematest avariidest siseministeeriumi ja politsei juhtkonda ning politsei pressiesindajad teatavad nendest ka ajakirjandusele.

“Me teavitame kõigist tõsisematest avariidest, sõltumata sellest, kes neis osalised on,” kinnitas pressiesindaja. “Politseiauto rehvi purunemisest me tõesti teatada ei pruugi, kuna meie arvates pole tegemist väga olulise juhtumiga.”

Ka siseminister Tarmo Loodus kinnitas esmaspäeval Postimehele antud intervjuus, et politsei avalikustab kõik Eestis juhtunud avariid ega varja neist ühtegi.

“Minu teada peavad olema kõik avariid avalikustatud, see on rumal mõtlemine, et Eestis saab midagi varjata,” rääkis Loodus ajalehele. “Siin ei jää miski saladuseks — ka politseiga juhtunud õnnetused mitte. Sel puhul teatatakse siseministrile ja politseiameti peadirektorile ning pressile.”