Jacques Chiraci julgeoleku tagamiseks Eestis rakendab politsei ulatuslikke turvameetmeid, teatas politseiameti pressibüroo juhataja kt Indrek Raudjalg Delfile.

Julgestuspolitsei palub liiklejatelt mõistvat suhtumist võimalike liiklusseisakute korral. Samuti palutakse järgida ajutisi liiklusmärke ning korda pidavate politseiametnike korraldusi.

Tänavatele, kuhu on paigutatud ajutised peatumist keelavad liiklusmärgid, soovitab politseiamet autosid mitte parkida, sest need teisaldatakse. Toompea on laupäeval autoliikluseks suletud.

Tähelepanelik palutakse laupäeval kõigil liiklejatel olla ka Rohuneeme teel, sest sel päeval sõidab Prantsusmaa presidendi autokorteeþ selles piirkonnas.

Leedus peab Prantsusmaa riigipea kõnelusi oma kolleegi Valdas Adamkuse ning peaminister Algirdas Brazauskasega. Kõneluste peateemaks on kahe riigi poliitilised suhted ning Leedu püüdlused saada Euroopa Liidu ja NATO liikmeks.

Jacques Chirac peaks kinnitama Prantsusmaa kindlat toetust Leedu eurointegratsioonile.

Prantsusmaa riigipead saadab esinduslik ärimeeste delegatsioon, kes võtab osa Vilniuses toimuvast Prantsuse-Leedu ärifoorumist.

Jacques Chirac esineb Vilniuse Ülikoolis loenguga ning kohtub hiljem Prantsuse saatkonnas prantsuse kogukonna esindajatega.

Chirac sõidab reedel edasi Riiga.