Seltsimehed riigikogulased, no mida on seal nii palju vaadelda? Kas vähemast seltskonnast ei oleks piisanud? Georgia on meie jaoks oluline piirkond küll, aga 20 protsenti parlamendist sinna kiibitsema saata on küll ilmselge liialdus ja ressursside raiskamine.

Paistab, et riigikogulased soovivad oma halli argipäeva pisut vaheldust tuua ja talvepuhkust natuke pikemaks ja vaheldusrikkamaks teha. Ega siis pikkade päevade viisi ikka valimiskastide juures ei passi, küllap jõuab ka natuke ringi vaadata ja mittetöiselt meelt lahutada. Veinid on sealmail kuulsad ja head ning kliimagi meie omast etem.

Riigikogu jõulupaus kestis niikuinii rohkem kui kolm nädalat, nüüd lisab viiendik riigikogulasi endale veel ühe nädala Georgia-sõiduga. Arvestades seda, et paljud riigikogu istungid on kestnud vaid mõne minuti, võib nn tavalisele inimesele küll kergesti jääda mulje, et kõrget palka makstakse sellele ignorantsele seltskonnale ilmaasjata.

Kui riigikogu soovis viimati oma rahakotti veelgi kopsakamaks muuta ja puhkuse ümbernimetamisega mittepuhkuseks seda viimaks tegigi, rõhutas ettevõtmise ema Kristiina Ojuland, et saadik teeb oma tööd 24 tundi ööpäevas ja 365 päeva aastas. Uuel aastal ootaksime riigikogult, et see kuidagi ka välja paistma hakkaks ning parlamendi madal maine paraneks.