“Kella kahe paiku öösel lahvatas eriti äge äike. Umbes poole tunni möödudes kuulsin koplist hobuste hirnumist — tundus, et loomad on hirmul. Vaatama minnes nägin surnud hobuseid hunnikus lamamas. Tõenäoliselt hukkusid nad pikselöögist,” rääkis Circenis.

Taluniku sõnul oli ebatavaline see, et pikne lõi lagedale maale, võib-olla seetõttu, et läheduses ei kasva ühtegi puud. Ümbruskond sai samuti kõvasti kannatada — Circenise sõnul lõhkus äike puid, elektriliine ja -poste. Samas oli äike nii äge vaid väikesel maa-alal. Vaadanud üle oma 1200 hektari suurused valdused, ei leidnud Circenis muid kahjustusi.

Circenise arvestuste kohaselt tekitas pikne kahju 7000 lati (201.089 Eesti krooni) ulatuses. Hobused olid kindlustatud, kuid kindlustus katab vähem kui poole sellest summast.

Hobusekasvataja sõnutsi tegeles ta oma karja loomisega üle viie aasta, ent kavatseb oma lemmiktegevust õnnetusest hoolimata jätkata.

Öösel vastu esmaspäeva möllas Lätis tugev äike, mis kahjustas elektriliine, elumaju ning murdis puid. Inimohvreid polnud.