Yoshiteru Akiyama kuulutati Eestis ebasoovitavaks isikuks, ehkki esmapilgul paistab ta tavalise pankrotti läinud välismaalasena, kelle valdus asub Järvamaal kesk soid ja rabasid. Tegemist on päris ehtsa, tavalise hruštšovka-suuruse, lõpuni väljaehitamata tuumavarjendiga, mis tõenäoliselt pannakse varsti müüki. Betoonist ehitise üks korrus asub maa peal, ja väidetavalt asub veel kolm korrust maa all, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Ühe esimese eestlasena sai üle terve maailma vaikset paika otsinud Akiyamaga tuttavaks kinnisvaraärimees Hillar Viks. Temalt ostiski jaapanlane 1999. aastal 80 hektarit maad Kõrvemaal. Toona põhjendas mees tuumavarjendi ehitamist asjaoluga, et jaapani kultuuris olevat varjendid pärast Hiroshiomat ja Nagasakit tavalised, mis tagavad külalistele turvatunde, isegi kui otsene oht puudub.

12. septembril 2006 kuulutati kohtus välja Yoshiteru Akiyama kui füüsilise isiku pankrot.

Jaapanlasele kuulub Eestis vara juba kümnete miljonite kroonide väärtuses. Ent kuna mees on lihtsalt silmapiirilt kadunud, siis ei jäänud palgata jäänud töövõtja kaitseks üle muud, kui pankrot kuulutada.

Akiyamat olla Eestis viimati nähtud 2003. aasta paiku. Põhjus aga on lihtne: alates 2003. aastast kuni 2013. aastani on ta Eestis kuulutatud ebasoovitavaks isikuks. Kaitsepolitsei jäi Den za Dnjom-ile antud kommentaaris üldsõnaliseks: ühe või teise välismaalase ebasoovitavaks kuulutamist ei põhjendata.

Akiyamat tundvad inimesed räägivad temast kui mehest, kes just üleliia ei armasta demokraatlikku valitsemisvormi. Kui lihtsalt öelda: tekkis teatud oht, et jaapanlase ehitatud nn turismikeskusest kesk Kõrvemaa vaikust võib kujuneda samasuguste kummaliste, et mitte öelda äärmusparempoolsete vaadetega isikute kogunemiskoht.