32 aastane õpetaja Christopher Paul Neil arreteeriti riigi kirdeosas. Interpol palus abi mehe tabamiseks pärast seda, kui eksperdid olid taastanud internetis levitatud digitaalselt muudetud fotodel kahtlusaluse näo.

Mees saabus Taisse Lõuna-Koreast, kus ta inglise keele õpetajana töötas. Tai, Kambodža ja Vietnami politsei otsis Neil’i sellest ajast alates, kui ta regiooni saabus. Bangkoki lennujaama turvakaamera oli jäädvustanud ta saabumise Taisse 11. oktoobril.

Mees arreteeriti Tai pealinnast Bangkokist umbes 240 kilomeetrit kirde suunas asuvas Nakhon Ratchasimas, kus ta väidetavalt püüdis kontakteeruda alaealiste lastega. Ta toimetatakse ülekuulamiseks Bangkokki.

Neil’i võis näha alaealisi poisse kuritarvitamas enam kui kahesajal internetis levinud fotol. Tema nägu fotodel oli digitaalselt muudetud, kuid Interpoli eksperdid kasutasid tarkvara, millega kahtlusaluse näost taastati kasutatav kujutis. Seejärel algatati Interpoli esimene ülemaailmne palve avalikkusele, et saada informatsiooni, mis aitaks meest tabada.