Ridaelamusektsioon, mille noor pere Linteritelt ostis, on mitu korda sattunud vandaalide pahatahtlikkuse sihtmärgiks. Laamendajad on loopinud esimese korruse akende pihta isetehtud lõhkeseadmeid ning kallanud keldriakna tõrvaga üle. Korteri elanikud ja naabrid kalduvad arvama, et vandaalide meelest elab korteris endiselt Öise Vahtkonna üks juhtkujudest Dmitri Linter.

Lõhkepudelite plahvatused ehmatavad anonüümsust palunud korteriperenaise sõnul tema 2- ja 4-aastast poega. „Mul pole enam väikestele poistele midagi öelda sellise vaenuliku käitumise kohta,” on ema nõutu.

Perekond ostis korteri 2005. aasta augustis proua Linterilt, Dmitri Linteri emalt, kuid on tööasjus palju kodust eemal ning korter on isegi suuremas osas sisustamata.

„Ma ei tea miks proua ära müüs ja isegi seda, kuhu ta kolis, ma ei tea,” ütleb korteri uus omanik ja kinnitab, et Dmitri Linter tema Tallinnas asuvas korteris enam tõesti ei ela.

„Meist on hakatud naabrite seas arvama, et oleme asjas ise süüdi ning meil on võlgu,” on naine õnnetu.

Nüüd on vandalismi ette tulnud juba kolm korda ning alati on nad sellest ka politseile teada andnud.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Julia Garanža kinnitas, et politsei on probleemist teadlik. „Kokku on vandalismi kohta sellelt aadressilt tehtud kaks avaldust, viimane väljakutse oli 5. oktoobril, selle kohta ei ole veel avaldust tehtud,” ütles Garanža.

Politsei on operatiivselt valmis sellelt aadressilt tulevatele väljakutsetele reageerima, samuti liiguvad patrullid selles piirkonnas keskmisest sagedamini, ütles Julia Garanža.