Iraani välisministeerium ütles, et Prantsusmaa välisministeerium järgib Washingtoni käske ning Prantsusmaa usaldusväärsus on diskrediteeritud.

„Me loodame, et sellised avaldused on pealiskaudsed ning ei peegelda Prantsusmaa tegelikke ja strateegilisi vaatenurki,” ütles välisministeeriumi esindaja Mohammad-Ali Hosseini.

Ka rahvusvahelise aatomienergia agentuuri IAEA juht Mohamed ElBaradei arvab, et Prantsusmaa välisminister on läinud liiga kaugele.

ElBaradei ütles, et Iraan ei kujuta praegu mingit selget ohtu ning Prantsusmaa ähvardus jõudu kasutada võib töötada soovitud kavatsustele otse vastupidises suunas.

Iraan on jätkuvalt lükanud tagasi lääneriikide süüdistused, et riigi tuunmaprogramm on kattevarjuks tuumarelvade tootmisele.

Iraan on keeldunud täitmast ÜRO nõudmist lõpetada uraani rikastamine — protsess, mis on vajalik ka tuumarelvade tootmiseks.

Prantsusmaa välisminister on praegu Venemaal, et leida Venemaa toetust uutele ning karmimatele ÜRO sanktsoonidele Iraani vastu, mida Venemaa seni toetanud ei ole.

Juhul, kui ÜRO julgeolekunõukogu otsustab sanktsoone karmistada, ähvardab Iraan lõpetada koostöö rahvusvahelise aatomienergia agentuuriga ning ei luba enam agentuuril oma tuumarajatisi inspekteerida.