"Kättemaksusõja pidamine ning Groznõi kui (Tšetšeenia tunnustamata iseseisvuse) sümboli vallutamine ei ole meie jaoks vastuvõetav," ütles liberaalse Jabloko partei liider Grigori Javlinski, rõhutades oma erakonna vastuseisu sõjategevusele Tšetšeenias.

Jabloko võitis läinudnädalastel parlamendivalimistel 450-kohalises riigiduumas 21 saadikukohta.

Javlinski kriitikat toetas valimistel 66 kohaga kolmandaks tulnud ekspeaminister Jevgeni Primakovi partei Isamaa/Kogu Venemaa liige Georgi Boos.

"Me oleme toetanud valitsust, kuni tegu oli terrorismivastase võitlusega, mitte viletsasti ettevalmistatud täieulatusliku armeeoperatsiooniga tihedasti asustatud territooriumil," sõnas Boos.

"Me oleme arvamusel, et valitsus peaks selle küsimuse põhjalikult üle vaatama. Muidu võime me revideerida oma toetust valitsusele selles küsimuses," hoiatas ta.

Kahe partei kriitikast hoolimata on toetus Putini aktsioonidele Tšetšeenias jätkuvalt tugev.

"Mis puutub valitsuse positsiooni Tšetšeenias, siis meie mõistame ja toetame seda," kinnitas duumas 113 kohta omavate kommunistide aseesimees Ivan Melnikov.

Valimistel 29 kohaga neljanda tulemuse saanud liberaalse Paremjõudude Liidu liider Sergei Kirijenko ütles, et valitsusel ei ole operatsiooni läbiviimiseks teist teed.

"Sisside hävitamise operatsioon tuleb lõpule viia ja seda ka Groznõis," lausus ta. "Otsest tormijooksu Groznõile ei ole vaja, aga nii palju kui näha, et kavatsegi keegi seda."

"On võimatu kutsuda väed tagasi, et alustada vaidlust, mida järgmiseks teha," lisas Kirijenko. "Palju parem ja tunduvalt lihtsam oleks viia läbi standardne terrorismivastane operatsioon eriüksustega. Age meil ei ole neid eriüksusi piisavalt."

Valitsuse sõjalist operatsioni toetas ka valimistel 17 kohta võitnud ultranatsionalistide liider Vladimir Žirinovski.

"Kõik läheb nii nagu peab," lausus ta. "Õigupoolest käib see liiga pehmelt ja aeglaselt. Armee on nakatuud demokraatiasse."

Valimistel 72 kohaga teiseks tulnud valitsusemeelse Ühtuse bloki esindajad ei võtnud televäitlusest osa.