Lang selgitab, et otsuse tähistada oma juubelit sügavalt antifašistlikku etendusega “Adolf” tegi ta käesoleva aasta jaanuaris ning vastava lepingu sõlmis ta teatriga 11.aprillil, seega enne aprillirahutusi, vahendab Eesti Päevaleht Online.

“Nüüd on Vene meedia (loe: ametlik Venemaa) asunud koostöös kohalike eesti satraapidega leppimatusse võitlusse antifašistliku kunstiga,” märgib Lang ning lisab, et on ilmselge, et Venemaad ja tema kohalikke käsilasi ei huvita mingil määral tõde, vaid vaja on Eesti rahva poolt valitud valitsuse vahetamist.

“Kas Eesti Vabariigi valitsuse liige peab loobuma oma väärtushinnangutest, tõekspidamistest, õigustest ja vabadustest seetõttu, et Venemaale ei meeldi meie pragune valitsus?

Kas Euroopa Liidu ja NATO liikmesriigis saab ühistest väärtushinnangutest kõnelda ja debateerida vaid selles ulatuses, mis ei võimalda Venemaal oma solgitoru käivitada?,” küsib Lang kelle sõnul on täna selleks piiriks haakristi kasutamine kunstis, kuid homme hakatakse oma ajalehtede juhtkirju kooskõlastama Moskvaga.