Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul toob uus määrus kaasa ka hübriidmootoriga sõidukitel seni kehtinud parkimissoodustuse kadumise, vahendab Tallinna pressiteenistus.

“Hübriidsõidukite arv on saavutanud ulatuse, kus võime öelda, et vana määrus on oma eesmärgi täitnud ja loodussõbralike sõidukite hulk linnapildis liigub kasvavas suunas. Usun, et tänase keskkonnasõbraliku auto soetaja motiiv ei ole ainult soov tasuta parkimisõigus saada, vaid ka tegelik soov loodust säästa.”

Käesolevaks hetkeks on väljastatud hübriidmootoriga sõidukite parkimiskaarte 158.

„Kuna parkimis- ja liikluskoormust saab vähendada „Pargi ja reisi” süsteemi rakendamisega ja kergliikluse soodustamisega, vabastatakse parkimistasust sõidukijuhid, kes pargivad „Pargi ja reisi” süsteemi parklates, samuti kaherattaliste mootorsõidukite omanikud,” ütles Mutli.

Kaherattalised mootorsõidukid võivad linna tasulisel parkimisalal tasuta parkida alates 1. juulist 2007.

“Pargi ja reisi” süsteem on kavas käivitada 1. septembril. Esimesena avab Tallinn süsteemi kuuluva parkla Pirital Regati maja juures ning ehitab Pirita teele ühistranspordiraja.

Hübriidmootoriga sõidukitele väljastatud parkimise soodusload kaotavad kehtivuse sellel näidatud ajal ning järgmise aasta 1. jaanuarist uusi kaarte ei väljastata.