Tuuril otsitakse vastuseid küsimustele, kuidas tänapäeval filmi ja televisiooni tehakse ja kas seda on vaja koolis õppida. BFMi juhi ja Eesti Ringhäälingunõukogu liikme Hagi Šeini sõnul on viimase kuu avalikud arutelud selgelt näidanud audiovisuaalse meedia rolli kasvu Eestis. „Enam ei küsita avalikult, kas ja kui palju oleks vaja kogu Eestile telet teha, vaid kuidas see kõige paremini ellu viia,” põhjendab Šein, miks Eesti vajab uusi teletegijaid, keda täna ainukesena koolitatakse Balti Filmi- ja Meediakoolis.

Noor dokumentaal- ja mängufilmirežissöör Jaak Kilmi, kes ka ise BFMis õpetanud, ütleb, et tema oskab küll ja veel rääkida, miks ja kuidas filmi õppida. Kilmi on BFMi eelkäija Tallinna Pedagoogikaülikooli filmi õppetooli esimese lennu vilistlane. Tänaseks on ta teinud kaks täispikka mängufilmi ja rea dokumentaalfilme. Hagi Šeini ja Jaak Kilmiga koos sõidab tuuril kaasa BFMi arendusjuht Martin Aadamsoo, kes näitab BFMis viimasel ajal valminud tudengifilme ja räägib kooli hetkeseisust ja tulevikuplaanidest.

BFMi külastab tuuri jooksul Tallinna, Tartut ja Viljandit. Kõik üritused on huvilistele tasuta ning eelregistreerimiseta. BFMi tuuri peatuspaikadeks on:
Tallinnas: esmaspäeval, 21. mail kl 15.00 kohtume ETV 4. stuudios (sissepääs Gonsiori tänavalt)
Tartus: teisipäeval, 22. mail kl 13.00 kohtume Ateena maja teatrisaal (Küütri 1)
Viljandis: teisipäeval, 22. mail kl 16.00 kohtume Viljandi Kultuuriakadeemias (Posti 1)

Kaks aastat tagasi loodud BFM alustas õppetegevust 2006. aastal. Seal õpetatakse filmi, meediat ja kommunikatsioonijuhtimist bakalaureuse- ja magistritasemel nii eesti kui ka inglise keeles. BFMis õpib hetkel üle 250 üliõpilase rohkem kui kümnelt maalt. 2007. aastal suvel saab astuda BFMi meedia bakalaureuseõppesse (spetsialiseerumisega televisiooni ja suhtekorralduse erialale), filmi magistriprogrammi ning kommunikatsioonijuhtimise magistriprogrammi.