Kui arhitektiga arutatud sai, et mis värvi me selle kandilise maja teeme, siis päris alguses jätsime antud küsimuse lahtiseks. Samas oli minu kõige suurem hirm, et keegi pakub värvivariandiks mingi õhkõrna pastelse tooni.

Nüüd, kus paari nädala pärast peaks vundamendiauk valmis olema ja taldmiku plokidki paigas, ütlesin arhitektile, et pane mingi värv majale paika ja pane kohe julgelt. Kui ikka üldse ei meeldi, küll siis saab ümber teha.

Olles avanud mailiga kaasa pandud pildid võimalikust maja värvist, pean ausalt tunnistama: olin sellisest otsekohesusest ning selgusest rabatud. Samas oli see ju minu soov juba alates esimesest kohtumisest arhitektiga: soovisin näha selged ja puhtad vorme ning jooni. Ja ka värv peab ju selline olema, nii “kandilise” vormiga majale ei sobikski pooltoonides värvilahendused.

Olles mõned sekundid pilti mustast majast millele peale puud joonistatud vaadanud ja kõik see kohale jõudis, tuli imeline kergendus. Jäi ainult viimane väike probleem — see kontseptsioon tuli nüüd naisperele “maha müüa”.
Minu mure osutus asjatuks, sest naisele maja pilti näidates viskas ta sellele pilgu peale ja arvas, et see on ju täitsa äge…

Kui kodune konsiilium oli antud värvilahenduse igati sobivaks tunnistanud, tänasin arhitekti ja helistasin Maxiti kuivsegude tootejuhile, et kas sellist must krohvi üldse teha saab. Ei pidanud tehniliselt probleem olema.

Ja need jutud, et tume maja on suvel palav, ei vasta tõele. Kui soojustus on korralik, on maja talvel ja suvel seest ühesuguse temperatuuriga, sõltumata, mis värvi maja väljast on.

Maja saab olema selline: