Liikumine Naši teatas, et pikett algab kell 18, kirjutab newsru.com. „Seisame kuni meie võiduni, mis sarnaneb sellele, mida tegid meie vanaisad. Me seisame elu eest, seisame mälestuse eest. Me ei lahku ja las nad teavad seda: nad kas vabandavad Venemaa ees ja taastavad mälestusmärgi või kaovad meie riigist minema,“ teatavad liikumise esindajad.

„Me teeme nii, et inimese nimi, kes hukkus taassündinud fašismi käte läbi, ei ununeks: „Vene kangelane Dmitri Sergejevitš Ganin. Venemaa kodanik, Eesti kodanik, tapetud fašistliku režiimi poolt. Eluaastad: 18.03.1987 — 28.04.2007,“ täiendavad nad.

Liikumise pressiteenistus teatas, et kell 23 toimub konsulaadi ees leinamiiting Tallinna rahutuste käigus hukkunud Venemaa kodaniku Dmitri Ganini mälestuseks.

Naši esindaja sõnul austavad osalejad hukkunu mälestust minutipikkuse vaikimisega, süütavad küünlad ning peavad kõnesid „Eesti riikliku fašismi“ vastu.

„Dmitri Ganin — ta oli veel üks mälestusmärkide kaitsja, kes püüdis peatada eesti fašimi. Me ei luba fašismil teist korda sündida, muidu anti 27 miljoni nõukogude sõduri elu asjata,“ öeldi pressiteates.

Eile õhtul toimus samasugune miiting Moskvas, kus Eesti saatkonna juurde kogunes ligi 500 inimest. Moskva pikett algas reedel ja kuulutati samuti tähtajatuks.

Eesti saatkonna konsulaarosakonna juures lõid Naši aktivistid püsti telgid ja puid täis tünnid, et sooja saada. Täna kavatsevad nad alustada allkirjade kogumist pronkssõduri teisaldamise vastu. Ühtekokku kavatsetakse korjata umbes miljon allkirja.

Venemaa infokanalid väidavad, et tunnistajate andmeil hukkus Dmitri politsei peksmise tõttu. Eesti võimud on taolise info tagasi lükanud, teatades, et noormees suri marodööritsejate omavahelise kakluse käigus saadud pussitamisse.