Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni OSCE poolt 1999. aastal vastuvõetud Viini dokumendi alusel korraldatud inspektsiooni eesmärgiks on saada ülevaade piirkonnas paiknevatest relvajõududest ja võimalikust sõjalisest tegevusest, mis hõlmab õppuseid ning vägede manöövreid, teatab kaitsejõudude peastaap.

Inspektsiooni piirkonda jääb ka Moldova Vabariigi Transnistria regioon, kus paikneb Vene Föderatsiooni relvajõudude operatiivgrupp ja rahuvalvejõud. Kolmapäeval annab inspekteerijatele operatiivgrupist ülevaate operatiivgrupi staabiülem.

Neljaliikmelist inspektsioonigruppi juhib kaitsejõudude peastaabi teavitusosakonna ülem major Peeter Tali, gruppi kuulub peale Eesti ohvitseride ka külalisinspektor Saksa Liitvabariigi relvajõududest.

Taoliste inspektsioonide eesmärgiks on usalduse ja julgeoleku kindlustamine OSCE liikmesriikide vahel. Inspekteerijad kontrollivad, kas riikide esitatud andmed relvade, eelkõige raskerelvade kohta on täpsed ning kas väeosade asukohad vastavad esitatud koordinaatidele. Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni kuulub 55 liikmesriiki, kõik Euroopa, Taga-Kaukaasia ja Kesk-Aasia riigid, samuti USA ja Kanada.

Raport inspektsiooni tulemustest saadetakse kõigile OSCE liikmesriikidele.