Valimiskampaania tõi esile terava vastuolu maksumaksja rahaga priiskavate ja enesega rahulolevate võimupoliitikute ning Eesti tulevikku murelikult vaatavate asjatundjate vahel, kirjutab Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Lauristin Eesti Päevalehe arvamusküljel.

“Vastureaktsioonina arutule reklaamitulvale tugevnes kampaania käigus ootus, et Eesti poliitika ärkab majandusedu imetlemise uimast ning võistutarbimise asemel keskendab ühiskonna ressursid sotsiaalsete probleemide lahendamisele, rahvuskultuuri ja hariduse arengule ning majandusliku konkurentsivõime strateegilistele sihtidele,” kirjutab Lauristin.

Tema sõnul on alternatiivse valitsusjõu kujundamisel muutunud ikkagi kaalukeeleks sotsiaaldemokraadid ja/või rohelised. “Uue jõuna, kel pole veel ei poliitilist kogemust ega ka piisavat häältekaalu seljataga, oleksid rohelised parempoolses valitsuses suhteliselt ohutu, kuid mõnevõrra ettearvamatu lisandus. Sotsid, kellel on olnud võimalus õppida oma kahekordsest kogemusest kolmikliidu meeskonnas ning kellel on seekordsetel valimistel märgatavalt suurem toetus, oleksid võimaliku kolmanda partneri rollis tugevamad, aga ka nõudlikumad.”