Aprillis 2006 esitasid valitsuse poolt lühimaa õhutõrjesüsteemi riigihankele kutsutud pakkujad Raytheon Company ja MBDA France kaitseministeeriumile ettenähtud tähtajaks omapoolsed pakkumised. Kaitseministri poolt moodustatud komisjon, kuhu kuulusid kaitseministeeriumi, kaitseväe, rahandusministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad tunnistasid parimaks MBDA France/SAAB AB esitatud ühispakkumise, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Lepingu tulemusena tarnitakse kahe aasta jooksul frimade MBDA France ja SAAB AB poolt kaitseministeeriumile terviklik õhutõrjesüsteem, mis koosneb Giraffe AMB radaritest, juhtimispunktidest, sidetehnikast, õhutõrjeraketiseadeldistest ja Mistral-rakettidest.

1. jalaväebrigaad saab hanke tulemusena kaasaegse õhutõrjesüsteemi, mis on kooskõlas 2004. aastal kinnitatud kaitsejõudude arenguplaaniga kuni aastani 2010 (KSAP 2010). Hangitav õhutõrjesüsteem on suuteline kaitsma jalaväebrigaadi õhurünnakute eest nii kodumaal kui ka välismissioonidel NATO kontekstis.

Seekord esitati esimest korda pakkujatele nõue teha vastuost, mis tähendab, et kindlaks määratud koefitsentide alusel peab edukas pakkuja ostma Eesti kaupu või investeerima Eesti majandusse. Selle tulemusena on paralleelselt ette valmistatud vastuostulepingud, millega mõlemad firmad kohustuvad sõlmima lepinguid Eesti ettevõtete ja teadusasutustega samas mahus ehk üle 1 miljardi krooni.

Peale hankelepingu sõlmimist toimub kaitseministeeriumis õhutõrjesüsteemi ja vastuostude põhjalik tutvustus. Lisaks on plaanis tutvumiseks välja panna viimastel aastatel kaitseväele hangitud tehnika ja relvastus.