Mõisa ametist lahkumist pooldavad Isamaaliidu fraktsiooni liikmed saatsid linnapeale teisipäeval kirja, soovitades Mõisal ise tagasi astuda.

Kaitseminister Jüri Luik, siseminister Tarmo Loodus, teede- ja sideminister Toivo Jürgenson ja haridusminister Tõnis Lukas rõhutasid erakonna liikmetena, et valitsuse liikmetena ei saa nad sekkuda kohaliku omavalitsuse poliitikasse.

Isamaaliidu liikmete ning poliitikutena toetavad ministrid põhimõtteid, mis on esitatud Isamaaliidu fraktsiooni liikmete pöördumises Jüri Mõisa poole, teatas ETAle Isamaaliidu fraktsiooni nõunik Sirje Kiin.

Eile kirjutas kirjale alla veel Isamaaliidu fraktsiooni liige Trivimi Velliste, ütles Kiin ETAle. Kirjale keeldusid alla kirjutamast fraktsiooni liikmed Jaana Padrik ja Jüri Kaver.

“Meelis Lao ja Lennusadam on kujunenud Sind saatvateks märksõnadeks. /…/ Sinu tegevuse motiivid tekitavad hämmastust ja see tegevus on meile kui Isamaaliidu poliitikutele vastuvõetamatu,” märgivad kirja autorid. “Jääda linnajuhiks Keskerakonna armust ei oleks sihipärane. /…/ Me allkirjastame selle pöördumise teadmisega, et kõige õigem, mida Sa hetkel erakonna heaks teha saad, on linnapea ametikohalt tagasi astuda. Selleks pole vaja oodata Isamaaliidu Tallinna piirkonna üldkogu otsust, selleks on vaja Sinu enda otsust.”.