“Saame mullusest niigi vähem raha. Rongiliiklust Kagu-Eestis ei saa ilma Tartu depoo töölehakkamiseta taastada. Depoo käivitamine nõuab samuti raha,” ütles Ruubel Võrumaa Teatajale.

Ruubel andis mõista, et teede- ja sideministeerium on rahapuudusel Kagu-Eestis rongiliikluse taastamise vastu.

Esmaspäeval arutas reisirongiliikluse taastamisega seonduvaid küsimusi riigikogu majanduskomisjon. Riigikogu liige Rainis Ruusamäe ütles, et Edelaraudtee peab kahe nädala jooksul koostama kalkulatsiooni ja sõidugraafiku. “Ministeeriumil on vahendeid aitamiseks. Konkreetsetest suundadest ei räägitud.”

Ruusamäe oli seda meelt, et sõidugraafikud peavad olema sõitjatele sobivad. Ta ei välistanud ka sujuvaid graafikuid. “Rong võib sõita ainult neil päevil, mil on enam sõitjaid.”

Võru ja Valga maavalitsus saatsid ühise kirja rongiliikluse taastamise vajalikkusest Võru ja Valga vahel teede- ja sideministeeriumi aprilli keskel. “Märkisime, et soovime teema arutelus osaleda,” ütles Võru maavalitsuse majandusarenguosakonna juhataja kohusetäitja Raul Tohv.

Teede- ja sideminister Toivo Jürgenson ütles aprilli lõpus, et kui rongiliiklus Võru-Valga vahel otsustatakse taastada, kaasatakse arutellu ka maavalitsuste esindajad. Tohvi sõnul ei ole seda tänaseni juhtunud.

Reisirongiliikluse taastamist pooldav Antsla vallavanem Tiit Tõnts on varem öelnud, et valitsuse jaoks on parem, kui Võru- ja Valgamaa Eesti kaardilt kaoksid.