Bagdadis käib pidev usuvägivald sunniitide ja šiiitide vahel, sunniidid on nüüd asunud oma ohvreid avalikes kohtades pooma, teatab The Telegraph.

Haifa tänaval, sunniitlikus linnaosas hüppasid pühapäeva hommikul kolmest minibussist välja relvastatud mehed, kes tirisid bussidest välja kinni seotud silmadega vangid. Elektripostide otsa tõmmati köied ning vangid poodi üles. Osad, kes vastu puiklesid, lasti kuklalasuga maha.

Kohalikest sunniitidest keegi ei sekkunud. „Me vaatasime, kuidas neid silmasidemetega mehi üles tõmmati või maha lasti,” räägib kohalik elanik Imad Atwan. „Kokku 23 laipa. Me oleme siin kõik sunniidid ja toetasime relvastatud mehi. Mõned neist on meie naabruskonna valvurid.”

„Mõned kutsusid politsei ja valvurid ootasid neid, et nende pihta tulistada, kui nad saabuvad. Poole tunni pärast politsei põgenes. Nad tulid tagasi sõjaväega ja võtsid laibad alla.”

Siseministeeriumi töötaja Mohammad Salimi sõnul on viimastel päevadel maha võetud 102 poodud šiiiti, kellest 90 protsenti võeti enne Saddami hukkamist pantvangi. Siseministeeriumi hinnangul võeti umbes 200 iraaklast peale Saddami süüdi mõistmist pantvangi. Inimeste sugulastele teatati, et pantvangid tapetakse, kui Saddam hukatakse.