Nõgisto koos kahe lapse, naise ja ämmaga sõitis Hiiumaale. Veidi pärast üheksat jõudis tema Kia Laitse lähedale. Märganud maanteekraavis bussi, peatas ta auto. Õnneks oli kõik korras. Paarsada meetrit hiljem tegi Nõgisto kiirenduse ja vahetas käiku. “Tee oli pealtnäha kuiv ja sile. Kiirus oli 50–60 km/h,” meenutab ta SL Õhtulehe vahendusel.

Ilmselt oli asfaldil must jää, sest auto hakkas piruette tegema. Nõgistol läks rool täiesti käest ära. Õnnetuseks oli aga teisel pool järsak, kust Kia alla sõitis ja kaks korda üle katuse käis. “Hea, et kraav oli pehme ning ühtegi puud läheduses polnud. Aga auto on lapik,” kirjeldab muusik.

Möödasõitjad tormasid peret päästma. “Ma ei saa nende nimesid kunagi teada, kuid abi oli väga liigutav,” tänab Nõgisto kõiki. Kiirabi ja päästeameti inimesed aitasid tema pere autost välja.

Peale peahaava saanud Nõgisto vajasid haiglas tohterdamist tema kuueaastane tütar, kellel oli käeluu murdunud, ja ämm. “Kõige hullemini läks ämmal. Tema jäi tagumise istme ja seina vahele ning päästeamet saagis ta sealt välja,” räägib Nõgisto. “Õnneks olid tal vaid verevalum ja marrastused. Me saime pühapäeva õhtul koju.”