Mitme usaldusväärse allika kinnitusel maksis Sampo Eesti Varakindlustus Muraste mõisa põlengu eest Jane Möldrile 2,8 miljonit krooni, kuigi kahjukäsitluse ekspertiis pole veel lõppenud ja juhtumit uurib jätkuvalt ka politsei.

Endise Paldiski linnapea Jaan Möldri õde Jane Mölder, kellele Muraste mõis kuulub, töötas kuni lapseootuspuhkusele minekuni laevaliini Silja Line piletimüüjana, kirjutab Eesti Päevaleht Online. Silja Line Eesti juhatuse esimees on Meelis Laido, kes on Sampo Eesti Varakindlustuse juhatuse esimehe Olavi Laido onupoeg.

Olavi Laido, kes Eesti Päevalehe andmeil otsustas kindlustushüvitise maksmise, vaikib Muraste mõisa hüvitisest viidates konfidentsiaalsusnõudele, mis katab saladuseloorina kõiki kindlustusjuhtumeid.

”Kui tunneme kauaaegset klienti või politsei uurimus ei puuduta hüvitise maksmist, siis pole mõtet klienti kiusata. Ekspertiis võib võtta aastaid,” ütles Olavi Laido.

Muraste mõisa põlengust ei nõustu kindlustusseltsi töötajad avalikult rääkima, kuid kinnitavad, et väljamakse otsustas firma juhatus.

Eesti Päevalehe andmeil käis mõisa kindlustuspabereid isegi kaitsepolitsei uurimas.

Kindlustuslepingu sõlmis Jaan Mölder kuue miljoni krooni peale veel enne kui mitme tehingu järel mõis Jane Möldri omaks sai. Kindlustustingimuste järgi peaks see olema üks põhjuseid lepingu katkestamiseks ja seega hüvitise maksmata jätmiseks.

“Mina pole kohe kindlasti mingit hüvitist saanud. Minu jaoks on protsess lõppenud. Ma ei kommenteeri seda,” ütles Jaan Mölder EPL Online’ile.