Ühtlasi toimuvad kohtumised Kabulis, mille eesmärgiks on avaldada toetust Afganistani valitsusele ning julgustada neid jätkama reformide elluviimist. Eesti soovib, et Afganistanist saaks stabiilne ja edukas riik. Afganistan on üks Eesti arengukoostöö prioriteetsetest partnerriikidest, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Alates detsembri algusest osaleb Afganistanis NATO juhitud operatsioonil ligi 130 Eesti kaitseväelast. Suurbritannia lahingugrupi koosseisus tegutsevad Eesti vähendatud jalaväekompanii, luuremeeskond, Eesti diplomaadi kaitsemeeskond ja demineerimismeeskond.

Esmakordselt osalevad missioonil ka Eesti kaitseväe logistikutest koosnev tagalatoetusmeeskond ning jätkub Kabuli Rahvusvahelisel Lennuväljal (Kabul International Airport, KAIA) Eestile logistiliselt olulise lennuvälja perroonimeeskonna teenistus. Samuti teenivad kaitseväe ohvitserid erinevate tasandite staapide koosseisus.

2006. aasta jooksul võttis NATO juhitav ISAF (International Security Assistance Force) USA juhitavalt koalitsioonilt üle vastutuse kogu riigis. Afganistanist sai nii NATO kui ka Eesti jaoks tähtsaim välisoperatsioon, mille koosseisus osaleb 37 riiki enam kui 30 tuhande sõjaväelasega. Lisaks neile diplomaadid ja arenguametnikud, sest stabiilsuse ja julgeoleku tagamine ei ole võimalik üksnes relvajõudude abil.