“Ma kulutasin tee remondile 20.000 krooni, sest enne oli see praktiliselt läbimatu,” ütles teelõigu omanik, Männi talu peremees Sergei Gorjatško ajalehele Sakala. “Oleks olnud normaalne, kui kinnistuomanikud oleksid ise minu juurde küsima tulnud, kui palju maksta tuleb.”

Veerandsajast kinnistuomanikust on teeremondiks tehtud kulutuste eest tasunud viis. Ülejäänutega kokkuleppele jõudmiseni pani Gorjatško teele tõkkepuu, kirjutas ajaleht.

Naabertalu Kanaharjaku peremees Hans Veidenberg ütles, et tee ei vajanud remonti.

Gorjatško ja enamik kinnistuomanikke pole ühel meelel ka summas, mis remondile kulutati. Veidenbergi arvates on 20.000 krooni kõnealuse teejupi peale liiga suur raha, tema arvutuste järgi oleks piisanud 5000 kroonist.

Karksi vallavanem Piret Koorep on veendunud, et osapoolte konflikt on suuresti tingitud muutunud seadustest. Ajal, kui endise aianduskooperatiivi maad koos teega omanikele kinnistuteks jagati, pidi ka eratee omanik oma tee kõigile kasutajatele lahti hoidma, kui see viis teiste kinnistuteni.

Kaks aastat tagasi vastu võetud teeseadus on jätnud eratee avalikult kasutatava teena defineerimata ning nüüd on omanikul täielik õigus see soovi korral sulgeda, kirjutas Sakala.